Als je denkt aan Domino’s dan denk je natuurlijk aan onze overheerlijke pizza’s! Tegenwoordig kunnen de woorden innovatie en techniek daar aan toegevoegd worden! Domino’s kondigt een pilot aan voor pizza bezorging door middel van een robot. Het project is een onderdeel van het DRU (Domino’s Robotic Unit)-framework, een initiatief om pizza’s te laten bezorgen met robots en drones.
Starship Technologies werkt aan autonome robots die binnen 15 tot 30 minuten zelfstandig producten kunnen bezorgen binnen een straal van ongeveer 1.5 kilometer. De robots rijden zelfstandig, maar worden gemonitord door mensen, die op elk moment de controle kunnen overnemen. In Nederland zullen de robots in een kleine straal om de winkel bestellingen afleveren zodat de gemiddelde bezorgtijd van 22 minuten blijft gewaarborgd.

Een primeur in Europa

De eerste tests zullen plaatsvinden in Duitsland en Nederland om vervolgens uit te bereiden naar andere landen binnen Domino’s Enterprise Het bezorgsysteem is primeur in Europa en laat zien dat Domino’s werk maakt van baanbrekende innovaties.

Heeft de robot een impact op de banen van bezorgers?

Zeker niet! Op dit moment zoeken wij zo’n 3000 nieuwe medewerkers uiteenlopend van bezorgers, pizzabakkers en andere teamleden.

Hoe weet je zeker dat de bestelling bij de juiste persoon aankomt?

De ontvanger krijgt een bericht toegestuurd met een linkje. Op het moment dat de robot voor je deur staat en je opent de link, dan zal het compartiment met je pizza’s openen.

Is de robot veilig?

Absoluut! De robot zal rijden op loopsnelheid en enkel op voetgangerspaden. Het heeft geavanceerde sensoren dat mensen en obstakels detecteert.

Wat veranderd er voor de consument?

Vrij weinig, de ontvanger krijgt een sms en zal zelf aan de deur de pizza’s in ontvangst mogen nemen. De prijs en kwaliteit van het product blijven ongewijzigd.

Hoe veel pizza’s kunnen er tegelijkertijd bezorgd worden?

De robot kan maximaal 8 pizza’s tegelijk vervoeren, er is ook voldoende ruimte voor bijgerechten, desserts en drankjes!
bron: https://www.dominos.nl/over-dominos/dominos-bezorgrobot?utm_source=edm&utm_medium=email