AG Hart Advocaten

In hartje Rotterdam.

Ondernemingsrecht


Bij AG Hart Advocaten benaderen we de problematiek van de ondernemer vanuit een ondernemersrechtelijk perspectief. Door onze specialisatie op het gebied van franchise- en retailrecht heeft ons kantoor in de loop der jaren een grote expertise opgebouwd op het gebied van ondernemingsrecht. Met onze kennis hebben wij ondernemingen en rechtspersonen bijgestaan in verschillende sectoren en van diverse formaten.

 

Ondernemingsrecht houdt zich bezig met rechtspersonen. Het ondernemingsrecht wordt veelal uitgesplitst in rechtspersonenrecht en vennootschapsrecht welke zijn vastgelegd in boek 2 van het Burgerlijk Wetboek. Onder het vennootschapsrecht vallen alleen de vennootschappen, te noemen de besloten vennootschap en de naamloze vennootschap. Onder het rechtspersonenrecht vallen tevens alle andere rechtspersonen; stichting, vereniging, coöperaties en de onderlinge waarborgmaatschappij.

 

Naast de entiteiten die voortvloeien uit het rechtspersonenrecht komen we in onze rechtspraktijk ook vaak de eenmanszaak tegen. Dit betreft echter de economische activiteiten van een natuurlijke persoon. Deze ondernemingsvorm heeft dan ook geen rechtspersoonlijkheid.