AG Hart Advocaten

In hartje Rotterdam.

ONDERNEMINGSRECHT

De problematiek vanuit een ondernemersrechtelijk perspectief is voor iedere ondernemer net even anders. AG Hart Advocaten weet dat en handelt hiernaar. Op het gebied van franchise- en retailrecht zijn wij de enig echte specialist in Nederland. Op het gebied van ondernemingsrecht beschikken wij over een grote, onovertroffen expertise. Met deze kennis en kunde staan wij ondernemingen en rechtspersonen bij uit verschillende sectoren. AG Hart Advocaten staat klaar voor iedere onderneming en/of rechtspersoon.

Ondernemingsrecht houdt zich bezig met rechtspersonen. Het ondernemingsrecht wordt vaak uitgesplitst in rechtspersonenrecht en vennootschapsrecht. Beiden zijn vastgelegd in boek 2 van het Burgerlijk Wetboek.
Vennootschapsrecht omvat alleen vennootschappen: de besloten vennootschap en de naamloze vennootschap. Onder rechtspersonenrecht vallen tevens alle andere rechtspersonen: stichting, vereniging, coöperatie en de onderlinge waarborgmaatschappij.

Naast de entiteiten die voortvloeien uit het rechtspersonenrecht komen wij in onze rechtspraktijk ook vaak de eenmanszaak tegen. Dit betreft echter de economische activiteiten van een natuurlijke persoon. Deze ondernemingsvorm heeft dan ook geen rechtspersoonlijkheid.