Spare Rib Express heeft onlangs zijn eerste locatie geopend bij een tankstation. Een Tango-vestiging in de stad Groningen had de primeur. De vestiging aan De Laan 1940-45 wordt uitgebaat volgens een franchiseconstructie. Als alles naar wens verloopt, wil de foodretailer meer shops openen bij tankstations.
De shop is bijna veertig vierkante meter en is grofweg in tweeën gesplitst. Het eerste deel heeft een ‘standaard’ shopassortiment met onder andere dranken en snoepgoed, dat beleverd wordt door Lekkerland. Ook is er een automaat die Segafredo-koffie serveert. Het andere deel is een Spare Rib Express. Voor deze locatie werd een To Go-variant van de foodformule ontwikkeld, met niet alleen spareribs maar ook luxe broodjes en hamburgers. Daardoor kunnen klanten er ook terecht voor de lunch.

Franchisers

De shop wordt uitgebaat door franchisers Nico en Karin Kalk. Ze hadden al eerder een Spare Rib Express-locatie. Maar omdat ter plekke het huurcontract werd opgezegd, moesten ze op zoek naar een andere plek. Samen met de foodretailer ging het ondernemersduo op zoek naar een nieuwe locatie.
Die vonden ze bij de destijds lege tankshop, die is gesloten nadat de vestiging is omgebouwd van een bemande Q8 naar een onbemande Tango. Het winkelgebouw is zo’n anderhalf jaar dicht geweest. Kalk is in oktober dit jaar begonnen met proefdraaien. De officiële opening heeft vorige week plaats gevonden en ging gepaard met diverse kortingsacties.

Tabak

Brandstof afrekenen in de shop kan niet. Tankende klanten moeten betalen aan de pomp. Tabak is wel verkrijgbaar, al is sprake van een zeer beperkt assortiment dat bovendien uit het zicht ligt. In de shop zijn enkele zitgelegenheden aanwezig, maar ook bezorging is een belangrijk onderdeel van de spareribformule. De vestiging in het westen van de stad heeft zich dan ook aangesloten bij Thuisbezorgd.nl.
De luxe broodjes vormen een belangrijk onderdeel van de To Go-formule. Hardlopers in het assortiment zijn de varianten Thaise kip en roasted ribs, geserveerd op een flaguette (een rond broodje). Ook zijn broodjes gehaktbal, filet americain speciaal en tonijn speciaal verkrijgbaar.

Open keuken

De shop heeft een open keuken. “Daardoor kunnen de klanten zien hoe hun spareribs of andere gerechten worden bereid”, legt Nico Kalk uit. “De consument vindt het prettig als hij of zij kan zien hoe maaltijden worden bereid. Daarnaast geeft het extra sfeer aan de shop.”
Voor Spare Rib Express zijn het de eerste stappen in het petrolkanaal. Als de resultaten naar wens zijn, gaat het bedrijf kijken naar andere mogelijkheden bij tankstations. De eerste signalen zijn goed. Volgens woordvoerder David Pinedo van de franchiseketen staat de vestiging sinds de opening wekelijks in de top-5 van best presterende filialen, meldt vakblad @Foodclicks.
Bron foto: Spare Rib Express
Bron artikel: http://www.tankpro.nl/pompshop/2016/12/21/spare-rib-express-zet-eerste-stappen-in-tankstationbranche/